Menu
Super User

Super User

Website URL: http://wwww.antissa.gr

“Επείγον έργα οδοποιίας στον Ποταμό του Κάμπου”

Άντισσα 23 Μάη 2022

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κάμπου

·        Περιφέρεια Λέσβου

·        Δήμος Δυτικής Λέσβου

·        Τ.Σ. Κοινότητας Άντισσας

                                                            

Θέμα: “Επείγoν έργα οδοποιίας στον Ποταμό του Κάμπου”

Οι πρώτοι εγχώριοι και ξένοι τουρίστες, επισκέπτες καθώς και Αντισσαίοι που μένουν στον Κάμπο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν ήδη έρθει χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν είτε στις ιδιοκτησίες τους, είτε στην παραλία διαμέσου του Ποταμιού.

Επείγουσα και άμεση πρέπει να είναι η παρέμβαση των αρμόδιων φορέων, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες επούλωσης λακούβων που έχουν προκληθεί από τα νερά του ποταμού που φουσκώνουν κατά τους χειμερινούς μήνες. Το παρόν πέρασμα αποτελεί βασικό και σε περιπτώσεις, μοναδικό μέσο πρόσβασης σε ιδιοκτησίες μονίμων αλλά και εποχικών κατοίκων της περιοχής καθώς ακόμα και μέσο πρόσβασης προς την παραλία του Κάμπου την οποία επισκέπτονται πλήθος καλοκαιρινών επισκεπτών. Οι βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποτελούν την αιτία διάβρωσης του τσιμέντου με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα και ζημιές σε αυτοκίνητα και μάλιστα χωρίς να έχουν την δυνατότητα αποζημίωσης από τις ασφαλιστικές εταιρίες καθώς το εν λόγω πέρασμα δεν είναι χαρακτηρισμένο ως δημόσιος αγροτικός δρόμος, αλλά σαν χείμαρρος.

Γι’ αυτό  το λόγο παρακαλούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Μετά τιμής

ΔΣ Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κάμπου 

Γαβαθάς Λέσβου

Ο Κάμπος Άντισσας και ο Γαβαθάς είναι οι παραλίες και τα λιμανάκια της Άντισσας, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού σε απόσταση 76 χλμ. από τη πρωτεύουσα Μυτιλήνη. 

Επίνειο της Άντισσας είναι ο Γαβαθάς, μια ονειρεμένη παραλία που προσφέρεται και για ψάρεμα. Κοντά στην παραλία λειτουργούν ταβέρνες που σερβίρουν όλες τις παραδοσιακές συνταγές. Στον Γαβαθά λειτουργούν ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ο Γαβαθάς είναι χτισμένος πάνω σε γραφική τοποθεσία. Εκτός από την κύρια παραλία του, υπάρχουν και άλλες μικρές βραχώδεις παραλίες στην άλλη πλευρά ιδανικές για ψάρεμα με ψαροντούφεκο, όταν η θάλασσα δεν είναι φουρτουνιασμένη. Επίσης υπάρχει η μικρή γραφική εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται χτισμένη στα βράχια πάνω από το χωριό.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες που έρχονται είναι πλέον «μόνιμοι» αφού έρχονται κάθε χρόνο στο χωριό και αποτελούν πλέον μέρος του. Πολλοί έχουν αγοράσει σπίτια στην περιοχή. Γενικά ο Γαβαθάς είναι ένα πολύ ήσυχο μέρος, με νυχτερινή ζωή σχεδόν ανύπαρκτη, που περιορίζεται σε ότι συμβαίνει στην παραλία και στα λιγοστά τοπικά καφενεία.

Kάμπος Άντισσας Λέσβου

Ο Κάμπος Άντισσας και ο Γαβαθάς είναι οι παραλίες και τα λιμανάκια της Άντισσας, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού σε απόσταση 76 χλμ. από τη πρωτεύουσα Μυτιλήνη.

Η παραλία του Κάμπου είναι μια απέραντη αμμώδης παραλία γεμάτη ελαιόδεντρα, οπωρώνες, αγροκτήματα και κήπους που φτάνουν μέχρι την ακτή. Το κυρίαρχο χρώμα είναι σίγουρα το πράσινο που σε συνδυασμό με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας δημιουργεί μια εικόνα ονειρική.

Όταν ο άνεμος έρχεται από τα βορειοανατολικά υπάρχουν μεγάλα κύματα. Όταν φυσάει από το νότο η θάλασσα είναι ήρεμη.

Η θάλασσα του Κάμπου είναι πεντακάθαρη, πολύ συχνά με τεράστια κύματα που την κάνουν ιδανική για surfing. Από την άλλη, τις φορές που είναι ήρεμη μπορείς να κολυμπήσεις άφοβα στα καθαρά νερά της παρέα με τα ψαράκια του βυθού της.

Ιστορίες του Κάμπου Νο6

Κυρίαρχα κομμάτια του Κάμπου είναι φυσικά, η θάλασσα και η μεγάλη παραλία του. Για όσα καλοκαίρια  έμενα εκεί, τα σημεία αυτά μας  φιλοξένησαν πάρα πολλές φορές. Τώρα δυστυχώς που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι αυξημένες και κυρίως τους θερινούς μήνες, οι επισκέψεις είναι περιορισμένες. Κάθε καλοκαίρι όμως θα προσπαθήσω να ξεκλέψω κάποιες ώρες και να τις αφιερώσω σ’ αυτό το μέρος. Όποτε πάω στην παραλία, κάθομαι στην άμμο και γυρίζω το βλέμμα δεξιά κι αριστερά. Όπου κι αν κοιτάξω βλέπω εικόνες. Εικόνες, που αν και πέρασαν τόσα χρόνια, είναι σαν να είναι σημερινές. Είναι ένα μέρος που μου προσφέρει - κάτι που έχω πολύ ανάγκη – ανάσες!

Subscribe to this RSS feed

Ακολούθησέ μας