Menu

Άμεσες αντιδράσεις στην επιστολή διαμαρτυρίας ..

Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον από βουλευτές του νησιού μας καθώς και φορείς, όπως η Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην επιστολή διαμαρτυρίας που τους κοινοποιήθηκε για το θέμα της αποψίλωσης δημοσίων υπηρεσιών του χωριού μας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Άντισσας στελεχώθηκε ήδη από 4 καινούργιους αστυνομικούς από Α.Τ Καλλονής,  οι οποίοι μέχρι την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης θα εκτελούν υπηρεσίες στο Α.Τ Άντισσας.

Πέρα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Μπουρνού ο οποίος υπέβαλε ερώτημα στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες του χωριού μας, την Κυριακή 27 Μάρτη μας επισκέφτηκε στα πλαίσια της εξόρμησης της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του Κ.Κ.Ε η βουλευτής του κόμματος και βουλευτής Λέσβου κ. Μαρία Κομνηνάκα συνοδευόμενη από τον γραμματέα της Τ.Ε. κ. Κώστα Ρήγα. Άκουσαν και έλαβαν την αγανάκτηση των Αντισσαίων από την εντεινόμενη ακρίβεια που προστίθεται στα προβλήματα του χωριού από την υποστελέχωση σε υπηρεσίες σύμφωνα με την επιστολή που της κοινοποιήθηκε. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον πρόεδρο του χωριού μας κ. Κυριάκο Καραμιχαήλ, που επιβεβαίωσε τα προβλήματα των κατοίκων και των γύρω χωριών.

Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση και των υπολοίπων φορέων, ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες της Άντισσας να μπορούν να παρέχουν πλήρως την ποιότητα υπηρεσιών που χρειάζονται οι κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού μας.

Βάγια Καρίνου 

Read more...

«Να δημιουργήσουμε προοπτικές παραμονής των νέων στα χωριά μας»

 Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ 

Ο πρόεδρος της Άντισσας Κυριάκος Καραμιχαήλ αναφέρεται στα προβλήματα περιοχής με την αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και στις δυνατότητες ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας

«Να δημιουργήσουμε προοπτικές παραμονής των νέων στα χωριά μας»

Στην αποψίλωση τεσσάρων σημαντικών υπηρεσιών της Άντισσας οι οποίες εξυπηρετούν τους κατοίκους όλης της ευρύτερης περιοχής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος της κοινότητας Κυριάκος Καραμιχαήλ.

Ως έμπειρος αυτοδιοικητικός αφού εκλέγεται σε διάφορες θέσεις στην κοινότητα Άντισσας εδώ και 3 δεκαετίες σχεδόν, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας, του Ταχυδρομείου, του Αστυνομικού Τμήματος και του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, της περιοχής είναι οριακή.

Read more...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ

ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Η κοινότητα Άντισσας διαμαρτύρεται έντονα για τα πολυδαίδαλα  προβλήματα που έχουν προκύψει  λόγω της  υποβάθμισης των δημοσίων υπηρεσιών της Κοινότητας και της αδιαφορίας των υπευθύνων προκειμένου να διορθωθεί η παρούσα κατάσταση.

Η τακτική των διαφόρων φορέων, η οποία δυστυχώς φαίνεται να έχει παγιωθεί, έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση υπηρεσιών της Κοινότητας και κατ’ επέκταση υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Άντισσας και των γύρω χωριών που εξυπηρετούνται από την Κοινότητα μας.

Νιώσαμε πιο ασφαλείς όταν σύμφωνα με Φ.Ε.Κ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο Αστυνομικός Σταθμός Άντισσας αναβαθμίστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα χωρίς όμως  το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει προχωρήσει στην αναγκαία και απαραίτητη στελέχωση του .Η ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας στον τόπο μας αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα να λειτουργεί ένα πρόγραμμα αστυνόμευσης  ικανοποιητικό για την ασφάλεια των  κατοίκων και  των επισκεπτών, λαμβάνοντας  υπόψη το γεγονός  ότι  πρόκειται για μια  Κοινότητα με ποικίλα χαρακτηριστικά, τόσο  ως  προς  τη γεωγραφική της δομή και  τις ανάγκες των κατοίκων της,  όσο  και ως  προς το πλήθος  των γύρω χωριών (Χίδηρα, Πτερούντα, Ρέμα, Βατούσα,Ερεσος, Μεσότοπος, Άγρα) και το  πλήθος των  οικισμών της υπαίθρου που διαθέτει (Λιώτα, Γαβαθά, Κάμπο) με καταγεγραμμένα κατά το παρελθόν κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Ακολούθησέ μας